Frostsikring og temperaturvedligeholdelse
Frostsikring og temperaturvedligeholdelse

Frostsikring og temperaturvedligeholdelse af rørsystemer

Har I rørsystemer i virksomheden, der har brug for at blive frostsikret?

Har du styr på om jeres behov er en reel frostsikring eller i stedet en temperaturvedligeholdelse?

Rørsystemer bruges naturligvis i mange forskellige sammenhænge, men behovet for frostsikring eller temperaturvedligeholdelse (el-tracing) afgøres generelt af, hvilke medier rørene skal indeholde. For eksempel er det især vigtigt at frostsikre vandrør og sanitetsrør, mens væsker med en høj viskositet i stedet har behov for en permanent temperaturvedligeholdelse.

Frostsikring og el-tracing af rørsystemer er fleksibelt, skånsomt og skaber driftssikkerhed.

Med en frostsikring af dine rørsystemer sikrer du din vandforsyning og dit afløb fra at fryse til. Det er altid en god idé, men særligt vigtigt der hvor en frostfri læggedybde ikke kan nås.

Temperaturvedligeholdelse eller el-tracing anvendes især på steder med stor afkøling og kan tilføjes både kortere og længere strækninger. Ved at vedligeholde en stabil temperatur kan du forhindre koagulering i rør med væsker med høj viskositet, som eks. olie, lim, chokolade, fedt, voks mv.

Vi kan hjælpe din virksomhed med:

  • sikring af vandforsyningsrør samt afløb imod tilfrysning på evt. udsatte steder.
  • frostsikring af rør, hvor frostfri læggedybde ikke kan nås.
  • temperaturvedligeholdelse af varmtvandsforsyning eller væsker med høj viskositet over kortere eller længere strækninger eller på steder med stor afkøling.
  • at eliminere kondenseringsproblemer i rørsystemerne.
  • at forhindre koagulering i rør indeholdende væsker med høj viskositet.
  • frostsikringsløsninger til ATEX eksplosive områder.

Sammenlignet med andre løsninger er teknisk elvarme (elektrisk opvarmning eller temperaturvedligeholdelse) meget driftsikkert. Vores varmekabler har en meget lang levetid og kræver stort set ingen vedligeholdelse.

Når du vælger at frostsikre din virksomheds rørsystemer med elvarmekabler, sikres der fri passage igennem rørene under næsten alle forhold. Ingen tilfrosne rør. Ingen stivnede rester inde i rørene. Konstante temperaturer igennem hele rørsystemet.

Vores varmekabler kan tilpasses hver enkelt installation afhængigt af anvendelsesformål, specifikke krav, lokale forhold osv. så frostsikring ved hjælp af varmekabler kan installeres på stort set alle typer af rør – enten indeni eller udenpå røret. Og vi laver naturligvis også frostsikringsløsninger til ATEX eksplosive områder.

Du kan læse mere om vores forskellige varmekabler her eller kontakte os for rådgivning på 7669 7090.

Temperaturvedligeholdelse af rørsystemer

Ved temperaturvedligeholdelsessystemer (el-tracing) sikres opretholdelsen af en bestemt temperatur i varmtvandsrør og rørsystemer til andre varme væsker.

El-tracing af rør med varmekabelsystemer kan installeres på stort set alle typer rør.

Tracingsystemer med varmekabler er enkle at installere.

Frostsikring med elvarme skåner miljøet

Når du vælger en varmeløsning med teknisk elvarme skåner du miljøet. El-energi er nemlig miljømæssigt en fornuftig løsning, da energien allerede leveres til din virksomhed via det eksisterende ledningsnet. Der skal derfor ikke anvendes ressourcer på at skabe et nyt energiforsyningsnet. Samtidig er el-energi den energiform, hvor miljøpåvirkningen ved fremstillingen er lettest at kontrollere sammenlignet med fossile brændsler.

Når du vælger frostsikring eller el-tracing til dine rørsystemer får du:

  •         Frostfri rør.
  •         Problemfri passage i rørene.
  •         Reduceret læggedybde for rør nedlagt i jorden.
  •         Ingen reparationsomkostninger efter en hård vinter.

Hvilken løsning skal du vælge?

For at bestemme den nødvendige effekt pr meter rør for et frostsikringsanlæg, er der en række faktorer der skal tages hensyn til: Hvor skal anlægget installeres, hvordan skal installationen foretages, hvilke dimensioner har røret, hvilken type rør drejer det sig om, hvad er isoleringstykkelsen, hvad er omgivelsestemperaturen og hvilke krav og forventninger har I til anlægget?

Hos os kan du vælge en løsning med enten varmekabler, varmemåtter eller varmeslanger samt en controller til temperaturstyringen alt efter din virksomheds behov og hvilke medier det drejer sig om.

Generelt forholder det sig sådan at jo større rørdiameter eller jo tyndere isolering, desto større skal den installerede effekt (W/m) være.

Alt det har vi naturligvis helt styr på, så når du kontakter os her, hjælper vi dig gennem kyndig rådgivning til at finde den rette løsning ud fra din virksomheds behov.


TILPASSEDE ELVARMELØSNINGER

Hvem er vi? Hos Newtronic har vi 19 års erfaring med at designe tilpassede elvarmeløsninger til vores kunder. Når du vælger os får du derfor et team af dedikerede specialister, der lytter til dine behov og skaber den bedste løsning i et tæt samarbejde med dig. Det kan du naturligvis læse meget mere om her.

Kontakt os her

bubble