Green solutions
Green solutions

Luftopvarmning og tørringsprocesser

Luftopvarmning bruges ofte i industrier som fødevareindustrien, medicinalindustrien, papirindustrien mv., hvor der er et produkt der skal udtørres eller opvarmes i forbindelse med fremstillingen. Og den elektriske luftopvarmning kan også bruges ved eks. spraytørring eller båndtørring.

Tidligere er disse processer i høj grad blevet implementeret ved brug af fossile brændsler som gas, olie eller kul, fordi det var billigere og nemmere at nå de høje temperaturer, men i dag er det fuldt ud muligt at elektrificere disse produktionsprocesser. Det er både godt for CO2-udledningen og så giver den elektriske opvarmning dig ovenikøbet en bedre kontrol over processerne.

Din virksomhed kan altså enten reducere eller udfase jeres gasforbrug og dermed sikre jeres energiforsyning ved at skifte enten til en fuld elektrificering af tørreprocessen eller til en hybridløsning, hvor I både benytter elvarmelegemer og gasbrændere.

e-bog/ny-forside.pngVi har lavet en guide, som viser dig, hvordan du kan elektrificere din produktion inden for luft, væske og damp.

Få vores gratis guide her

 

En el-baseret industri – elektrificering af tørreprocessen

Når du udskifter energianvendelsen til opvarmning i industrien fra fossile brændsler til elektricitet får du også en fremtidssikret løsning. Elektrificering af produktionsprocesserne understøtter nemlig den grønne omstilling, fordi du får en stor reduktion af din CO2-udledning med en el-baseret industri. De elektriske opvarmningsteknologier som eks. elvarmelegemer er ofte også mere effektive end brændselsfyrede teknologier og kan på sigt resultere i en reduktion af energiforbruget i processerne.

Der er dog et par ting, du skal være opmærksom på, når du leder efter en løsning. For der kan være en stor forskel på de temperaturer som kræves indenfor de forskellige brancher og valget af løsning kan derfor få stor betydning for dit slutprodukt. Nogle af de elektriske løsninger på markedet kan nemlig ikke være med, når opvarmningen af luften skal ret højere op end 100°C.

I disse højtemperaturområder er en el-baseret løsning fra Newtronic Green Solutions dog ideel. Vores kanalvarmelegemer kan nemlig opvarme den luft der passerer varmelegemet i spændet fra 100-800°C med stor succes og præcision i alle slags luftflow. Derudover designer vi altid vores varmelegemer så de passer ind i lige netop din produktion, og vil du gerne have en hybridløsning, hvor det elektriske varmelegeme supplere din gasbrænder, så har vi også gode erfaringer med det. Varmelegemet kan naturligvis leveres som en samlet løsning med styretavle.

Har du derfor behov for en elektrificeret løsning til din tørringsproces, hvor procesluften skal opvarmes indenfor højtemperaturområdet, så kan vi altså hjælpe dig til en rigtig god løsning. Tag endelig fat på os allerede nu - du kan enten kontakte os her eller booke et teams møde med os her.

Se bl.a. hvordan vi hjalp Campen Machinery med en lignende udfordring her.

Vil du gerne vide mere om, hvordan processen i et Green Solutions projekt foregår? Så finder du mere information her.

 

 

bubble