Green solutions
Green solutions

Væskeopvarmning

Væskeopvarmning anvendes indenfor mange forskellige industrier og brancher, eksempelvis landbrug, anlægsbranchen, medicinal- , fødevare- og proces industrien, samt mange andre steder hvor der er en væske, der skal opvarmes i forbindelse med fremstillingen eller behandlingen af et produkt. Det drejer sig typisk om opvarmning af vand, glykol eller hedtolie.

Opvarm væske med en inline heater eller gennemstrømsvarmelegemer

Tidligere blev disse processer implementeret ved brug af gaskedler, fordi det var billigere og nemmere at nå de høje temperaturer, men i dag er det fuldt ud muligt at elektrificere procesopvarmningen ved hjælp af en inline heater eller et gennemstrømsvarmelegeme.

Med en el-baseret løsning får du en bedre kontrol over processerne, fordi der her er direkte kontakt med mediet. Det betyder, at du får bedre muligheder for at regulere procesopvarmningen end ved brug af en gaskedel. De elektriske gennemstrømsvarmelegemer er nemlig designet til at være i direkte kontakt med væsken og til at opfylde de forskellige behov inden for industriel væskeopvarmning, dampproduktion eller hedtvandsproduktion. Derfor er varmevekslingen meget effektiv.

Dermed kan man alle de steder, hvor man i dag bruger gaskedel i forbindelse med opvarmning eller vedligeholdelse af temperaturer i væsker nemt konvertere til en elektrificeret løsning. Ved opvarmning af bufferbeholdere foregår det for eksempel sådan, at vandet fra vandbeholderen cirkulerer gennem en inline heater som sørger for at vandet varmes op.

Udfasning af fossile brændstoffer med en elektrificeret væskeopvamning

Din virksomhed har altså mulighed for enten at reducere eller udfase jeres gasforbrug og dermed sikre jeres energiforsyning. Det kan I gøre ved at skifte til en fuld elektrificering af procesopvarmningen eller til en hybridløsning, hvor I både benytter elvarmelegemer og gasbrændere.

Den fulde elektrificering kan også opnås som en backup til en varmepumpe, hvor man tilvælger en lokal boosterløsning via flangevarmerlegemer eller gennemstrømsvarmelegemer.

ebog om elektrificering af procesvarme

Vi har lavet en guide, som viser dig, hvordan du kan elektrificere din produktion inden for luft, væske og damp.

Få vores gratis guide her

Elektrificering af væske opvarmningsprocessen

Når I udskifter energianvendelsen til opvarmning i industrien fra fossile brændsler til elektricitet får I også en fremtidssikret løsning. Elektrificering af produktionsprocesserne understøtter nemlig den grønne omstilling, fordi I får en stor reduktion af jeres CO2-udledning med en el-baseret industri. De elektriske opvarmningsteknologier som eks. elvarmelegemer hjælper dig også med at reducere nedetiden, fordi de har en hurtigere opstart end de brændselsfyrede teknologier.

Der er dog et par ting, du skal være opmærksom på, når du leder efter en løsning. For der er naturligvis stor forskel på løsningen alt efter flow, hvilke temperaturer der er behov for, hvor varmelegemet skal placeres og om væsken skal i direkte kontakt med eksempelvis fødevare.

Opvarmning af væske til høje temperaturer

I højtemperaturområdet er en el-baseret løsning fra Newtronic Green Solutions især ideel. Vores gennemstrømsvarmelegemer kan nemlig opvarme den væske, der passerer varmelegemet i spændet fra 0-950°C med stor succes og præcision. Derudover designer vi altid vores varmelegemer så de passer ind i lige netop din produktion. Hvis du ønsker en hybridløsning, hvor det elektriske varmelegeme supplerer din gasbrænder, så har vi også gode erfaringer med det.

Varmelegemet kan naturligvis leveres som en samlet løsning med styretavle, ligesom det fås med mulighed for maling, isolering mv. for bedre beskyttelse og holdbarhed af heateren og for at mindske varmetabet.

Eksperter i væskeopvarmning

Har du derfor behov for en elektrificeret løsning til jeres væskeopvarmning, så kontakte os her.

Vil du gerne vide mere om, hvordan processen i et Green Solutions projekt foregår? Så finder du mere information her.

bubble