Automatik, Elvarme - Blog

Effektiv drift med kontrolleret temperaturstyring

Ligesom mange andre, har din virksomhed sikkert et stort behov for en driftssikker effektstyring uden udsving.

I mange omstillingsprojekter, fra olie eller gas til el, er effekterne store. Derfor er det oftest en fordel at dele varmelegemerne op i flere steps, som består af flere varmeelementer.

Ved at dele varmelegemet op, får man mulighed for at styre en del af varmelegemet uden at regulere hele effekten.

Det giver mulighed for mindre elektriske strømstyringsenheder i tavlerne, ligesom reguleringsopløsningen på varmelegemet forbedres.

tavle til temperaturstyring

Præcis kontrol og styring af temperatur

Med en temperaturcontroller kan du sørge for der er præcis kontrol over temperaturerne så I får en forbedret produktkvalitet og et reduceret termomekanisk slid på varmeelementerne, hvilket resulterer i:

  • Færre produktionsstop: Den nøjagtige temperaturstyring bidrager til en mere stabil produktionsproces med færre afbrydelser og nedetid.

  • Lavere vedligeholdelsesomkostninger: Den reducerede belastning på varmeelementerne mindsker behovet for hyppig vedligeholdelse og udskiftning. Dette resulterer i betydelige besparelser på vedligeholdelsesomkostninger.

  • Konsekvent langsommere ældning af udstyret: Ved at undgå overophedning og overdrevet slid forlænger du levetiden for udstyret. Dette resulterer i mindre behov for hyppig udskiftning og opgradering.

Den kombinerede effekt af disse fordele skaber en mere effektiv og pålidelig drift, samtidig med at den økonomiske side også drager fordel af lavere omkostninger.

Det er en overbevisende løsning, der helt klart vil bidrage positivt til både produktionsprocessen og bundlinjen.

ledninger til tavle temperaturstyring

Høje krav til reguleringsnøjagtighed af temperatur

Er der store krav til reguleringsnøjagtighed og overvågning af processen, kan tyristorstyring på hele effekten være en løsning for dig.

Hos de fleste af vores kunder, bruger vi tyristor-enheder, der kan levere strøm i længere eller kortere pulser - selv ned til en halv forsyningsperiode.

Det tillader en præcis styring af belastningen, så den nøjagtigt matcher deres varmebehov.

Man skal dog være opmærksom på at store tyristorcontrollere kan give overharmoniske spændinger bagud i systemet.

Man bør derfor være opmærksom på følsomt udstyr, som er koblet på samme transformer. En transformer kan dog i sig selv dæmpe disse spændinger og strømme, så længe den ikke er alt for belastet.

Du kan også se mere i min video om forsyning og styring herunder: