Green solutions
Green solutions

OMSTIL DIN PRODUKTION FRA GAS TIL ELVARME

Med Danmarks klimalov fra 2020 om at reducere udledningen af CO2 fra fossile brændsler som gas, olie og kul frem mod 2030 med 70 procent - og at Danmark skal være et klimaneutralt samfund, hvor der ikke udledes mere drivhusgas end der optages senest i 2050 - er der stort fokus på den grønne omstilling i mange af landets industrivirksomheder.

Ifølge Energistyrelsen kan 70 procent af den gas der bruges i industrien i Danmark og Europa elektrificeres. Mange af kunderne vil altså kunne elektrificere eller omstille deres produktion til andre brændsler. 

Vælger man derimod elektriske varmelegemer, giver det en god mulighed for at erstatte eksempelvis gasbrændere, fordi de kan producere og fastholde meget høje, stabile temperaturer. Og man kan ved hjælp af elvarme opvarme ethvert medium (gasser, væsker og faste stoffer) direkte på stedet, hvor varmen er nødvendig. Hvis varmelegemerne ovenikøbet drives med vedvarende energi, så kan man pludselig stå med fremtidens industrielle varmeteknologi i god tid før 2050. 

 

e-bog/ny-forside.png

Vi har lavet en guide, som viser dig, hvordan du kan elektrificere din produktion inden for luft, væske og damp.

Få vores gratis guide her

 

Med en elektrificeret produktion får du:

  • Lige nu er gas en potentiel mangelvare og hvis du bruger gasbrændere kan du derfor risikere at komme til at skulle lukke produktionen ned.
  • En grønnere profil. Din virksomhed har taget en aktiv beslutning om at reducere udledningen af CO2. Måske kan I endda spare nogle CO2 kvoter.
  • 2050 virker måske langt væk lige nu, men med trusler på energiforsyningen og svingende priser kan det godt betale sig at være ude i god tid.
  • God hjælp og kyndig rådgivning. Vi er med dig hele vejen og sikrer os, at du får den løsning, der passer bedst ind hos dig.


Forskellige muligheder

Læs mere om mulighederne for luftopvarmning, væskeopvarmning og dampproduktion samt muligheden for en hybridløsning, som kan give flere fordele.

Luft

Væske

Damp

Vil I gerne have tilskud til processen?

Der er flere muligheder for at søge om tilskud via forskellige puljer til den grønne omstilling i jeres produktion. Her kan du bl.a. læse mere om Statens tilskudspuljer, Energistyrelsens tilskudspuljer og SMV's tilskudspuljer

Hvis du har brug for lidt vejledning heri, så er du også meget velkommen til at kontakte os

Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet omkring vores Green Solutions.

Kan Newtronic levere en samlet systemløsning?

Ja, med Newtronic Green Solutions hjælper vi dig fra idé til færdigt projekt. En samlet systemløsning fra Newtronic kan både indeholde rådgivning, varmelegeme, forsyningstavle, installationsarbejde, software samt support ved opstart.

Hvor høj procestemperatur kan jeres varmelegemer levere?

Ved opvarmning af væsker kan vores elvarmelegemer opvarme mediet op til 950 °C.
Drejer det sig i stedet om luft, så kan du med et kanalvarmelegeme opvarme gasarter op til 800 °C.

Kan kanalvarmelegemet tilpasses vores eksisterende kanaler?

Varmelegemet kan sagtens tilpasses jeres eksisterende anlæg. Dette gøres enten ved at opmåle kanaler og flanger eller ved at designe varmelegemet ud fra jeres 3D fil af anlægget.

Hvad er leveringstiden på en samlet Green Solutions løsning?

Et Green Solutions projekt hos Newtronic går igennem flere faser. Når alle specifikationer og ønsker er på plads, forsætter vi til designfasen. Her finjusteres og tegnes produkterne hvorefter vi gennemgår den endelige løsning med kunden. Sidste step er produktion af produkterne, hvor Newtronic løbende orientere kunden med status og evt. billeder fra produktionen. Der er mange forhold og faktorer som påvirker den samlede leveringstid for et projekt. Kontakt derfor gerne Newtronic for en uforpligtende snak om dit kommende omstillingsprojekt.

Hvorfor er overfladebelastningen på varmelegemer vigtig at tage højde for?

Overfladebelastningen på varmelegemet er af stor betydning fordi den har direkte indvirkning på varmelegemets levetid. Hos Newtronic designer vi derfor overfladebelastningen afhængigt af hvilket medie og flow, du skal have opvarmet.

Hvor store varmelegemer kan man lave?

Uanset om du skal have opvarmet luft/gas eller væsker, er det muligt at sammenkoble flere varmelegemer parallelt og i serie. På den måde kan vi næsten altid designe en løsning, som passer ind i din virksomheds behov og eksisterende anlæg.

Hvor mange kW skal varmelegemet være på?

Når et medie skal opvarmes igennem et kanalvarmelegeme eller en gennemstrømsvarmer/inline heater, kan det beregnes hvor stor effekt der skal tilføjes varmelegemet. Til denne beregning skal du kende indgangs- og udgangstemperatur samt flow. Prøv det selv med vores beregningsværktøjer. Dem finder du lige her.

Hvilke spændingsniveauer kan varmelegemerne laves til?

Newtronic leverer varmelegemer med op til 690V.

Hvor meget strøm har jeg brug for til elektrificeringsprocessen?

Hvis du kender den nødvendige effekt på varmelegemet, kan strømmen beregnes. Prøv det selv med vores beregningsværktøjer. Dem finder du lige her.

Kan man få støttemidler til at hjælpe med at omstille produktionen fra fossile brændstoffer til el?

Ja, der er flere muligheder for at søge om tilskud. Se mere om puljerne i bunden af siden her.

Hvordan styrer man et varmelegeme?

Varmelegemet skal styres via en regulering, som måler på procestemperaturen. Varmelegemet kan opdeles i flere steps, som styres med kontaktorer og tyristorcontrollere. Man kan også vælge at styre hele varmelegemet med en tyristorstyring.

Hvordan kommer man i gang med grøn omstilling i industrien?

Der er mange faktorer at tænke ind i en grøn omstilling. Første step er at identificere mulighederne for omstilling af produktionen i din virksomhed. Newtronic sidder naturligvis klar til at rådgive dig, hvis I overvejer at elektrificere enten dele af eller hele virksomhedens proces. Du kan kontakte os lige her.

bubble